SDF:s omorganisation

SDF:s omorganisation
 
Jag heter Joakim Hagelin Adeby och är ordförande för Stockholms Dövas Förening (SDF) och vill i detta videomeddelande informera om föreningens omorganisation.
Under 2019 har vi informerat om att SDF på grund av föreningens ekonomiska situation är tvungen att genomgå en omorganisation. SDF har nu haft förhandling med facken och därefter hållit individuella samtal med de anställda. Utifrån förslaget till den nya organisationen har vi påbörjat arbetet mot en ny organisation med ny personalbemanning.
 
I detta förändringsarbete har föreningen sett över hela sitt arbete och utbud och utifrån det gjort förändringar. Den största förändringen är att SDF kommer satsa mer på intressepolitiska arbetet framöver då föreningen sett stort behov av detta.
 
Tjänster
Vi har idag 7.25 heltidstjänster fördelade på 8 personer:
Kanslichef, Ekonomiansvarig, Verksamhetsansvarig, Medieansvarig, Utvecklingsansvarig, Caféansvarig, Lokalvårdare/vaktmästare samt Cafébiträde. I den nya organisationen kommer vi endast att ha 5.25 tjänster fördelat på 6 personer, vilket är en minskning med två heltidstjänster jämfört med idag.
 
I den nya organisationen kommer vi att ha följande:
Kanslichef, Ekonomiansvarig, Verksamhetsansvarig, Intressepolitisk sekreterare, Café- och lokalansvarig och Cafébiträde.
Henrik Sundqvist (kanslichef), Hans Rimberg (ekonomiansvarig) och Anu Karmgård (cafébiträde) behåller sina tjänster medan Paulina Wlostowski blir den nya verksamhetsansvarig.
 
Tjänsterna Intressepolitisk sekreterare och Café- och lokalansvarig kommer vi utannonsera inom kort.
Detta innebär vi har genomfört uppsägningar motiverade av arbetsbrist med de övriga fyra anställda. Vissa har tackat nej till en erbjuden tjänst, medan vissa saknar rätt kvalifikationer för de två tjänsterna som kommer att utannonseras.
De kommer nu under våren i olika omgångar att avsluta sina anställningar efter att uppsägningstiden går ut.
 
Vi siktar på att den nya organisationen ska börja gälla den 1 maj 2020. Vi ber därför om er förståelse och respekt för våra anställda och vår styrelse under förändringsarbetet.
 
På grund av förberedelsearbetet inför den nya organisationen kommer Dövas Hus att vara stängt under perioden 9-20 mars 2020.
(Läs mer på Teckentydaren nr 1)
 
Vi kommer informera mer framöver mer exakt vilka förändringar det blir och vad det påverkar er medlemmar framöver när det gäller service och utbud både på hemsidan och på föreningsmötet 15 februari.
 
Kontakt:
Joakim Hagelin Adeby
Ordförande, Stockholms Dövas Förening
joakim@stockholmsdf.se