Dövas Hus har nu fortsätt stängt fram till minst 5 april och detta på grund av coronaviruset covid-19.
Vi alla vet inte hur länge det kommer vara och vi följer hela tiden vad som händer och gör bedömning utifrån detta.

Vi har fått in förfrågningar och funderingar om från medlemmar och även inom SDF om hur de kan hjälpa andra som behöver stöd och hjälp under situationen som råder just nu.

Därför försöker vi SDF nu belysa att ni som tillhör riskgrupperna eller är satt i karantän på grund av att du är sjuk eller misstänkts bära på smittan kan be om hjälp att t.ex. handla eller införskaffa något som är viktigt för dig att ha hemma.
Du kanske bara vill prata lite, ställa några frågor kring situationen som råder nu, det går absolut bra det också, så kan vi ordna med bildtelefon/skypesamtal.

Vi kommer försöka skapa en struktur som blir hållbart för både dig och för de som gärna vill hjälpa till.
Tanken är att vi försöker hitta matchningar i olika bostadsområden där det finns de som behöver hjälp och de som kan hjälpa till, så kommer vi skapa kontakt mellan dem där de kan diskutera vidare mer detaljer hur, när och vad de ska göra för att lösa detta.

Du som tillhör riskgrupperna;
Skriv till info@stockholmsdf.se om ni behöver hjälp med något eller ringa till SDF:s bildtelefon sdf@ectalk.se
Uppgifterna vi behöver från dig, Ditt namn, adress, bostadsområde, mobilnummer och vad du behöver hjälp med.

Vi lovar inte att vi kan hjälpa alla eller införskaffa exakt det du behöver men vi kan tillsammans försöka lösa detta.
Ifall vi kommer utveckla något av detta här kommer det att komma fram mer information om hur det kommer fungera och vad var och en ska tänka på för att göra det smidigt för alla.

__________________

Är du en av de frivilliga som vill ställa upp med att handla, införskaffa saker inom ett område (där du bor eller arbetar) och under förutsättning att du även är frisk och inte känner av något symptom.
Du bör inte åka kollektivt då vi även vill undvika sprida smittan.
Du kan maila till mig Henrik Sundqvist på henrik@stockholmsdf.se och skriva ditt namn, mailadress och mobilnummer samt vilket område/stadsdel där du kan hjälpa till med.

Hoppas vi tillsammans kan hjälpa de som behöver det!