Lediga tjänster

Här lägger Stockholms Dövas Förening upp lediga tjänster inom föreningen.
Finns annonsen inte kvar så är det tillsatt. Funderingar? Maila info@stockholmsdf.se.

Vi lägger även då och då upp annonser där olika verksamheter söker döva och teckenspråkiga personer.

Familjehem inom Stockholm sökes!

Region Gotland söker teckenspråkskunnigt familjehem i Stockholm till en dövblind tonåring. Vår tonåring är vetgirig och nyfiken på livet. Hen behöver ett engagerat familjehem med en aktiv fritid som har tid att vara ett stöd både på hemmaplan och i olika vårdkontakter. Uppdraget kräver en viss erfarenhet av tonåringar som har utmaningar med gränssättning och socialt samspel.

Vid intresse eller frågor hör av er till familjehemssekreterare: Matilda Snoder, 0498- 20 49 21, matilda.snoder@gotland.se eller Maria Forsberg, 0498- 26 32 95, maria.forsberg@gotland.se på ”Enheten för familjehem och familjerätt”, Region Gotland.

Gode man och förvaltare till Södertörns förmyndarnämnd!

Södertörns överförmyndarnämnd har ett stort behov av gode män och förvaltare, däribland personer som kan teckenspråk. För att passa för uppdraget behöver du vara intresserad av människor och ha kunskap om samhället och dess stödfunktioner. Det är viktigt att du har förmåga att sätta dig in i andra människors situation och att du har en människosyn som bygger på alla människors lika värde.

Du undrar kanske om det skulle passa dig att vara god man eller förvaltare? Läs gärna vidare på vår hemsida för att se vad det innebär och om det skulle passa dig.

https://overformyndaren.haninge.se/god-man-och-forvaltare/om-god-man-och-forvaltare/

Teckenspråkig god man sökes till kvinna i Eskilstuna!

Överförmyndarnämnden i Eskilstuna och Strängnäs söker en teckenspråkskunnig kvinna som är eller kan tänka sig bli god man. Uppdraget avser godmanskap i samtliga tre delar, bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person.

Huvudmannen som är en kvinna född -85 och bor i Eskilstuna har en intellektuell funktionsnedsättning med bland annat en viss ångestproblematik i sin vardag. Hon är döv och kan inte läsa. Använder teckenspråk, med annat hemspråk (arabiska). Hon kan ha svårt att göra