Uppdraget: översyn av medborgarkontorsservice

Som SDF tidigare informerat så planerar Stockholms stad att införa ett medborgarkontor på teckenspråk, vilket är mycket glädjande efter över 10 års kamp.

Kring denna funktion så hade Stockholms Dövas Förening redan tidigare i år fått signaler om att Stockholms Stad avser inrätta motsvarande funktion. Därför ville vi parallellt ha en egen översyn av medborgarkontorsservice på teckenspråk. Uppdraget annonserade ut tidigare i oktober och nu har vi erbjudit Anette Pellebergs detta uppdrag som kommer att jobba med detta fram till 1 december.

I översynen kommer hon att ta fram vilka behov av stöd som målgruppen har i kommunala frågor. I översynen ingår det också att ta fram underlag på vilka sätt servicen bäst kan erbjudas och vad för stöd det finns idag.

Det är bra och viktigt uppdrag som kan ge bra grund till stadens satsning på funktionen medborgarkontorsservice på teckenspråk som planeras påbörjas i början av nästa år.

Har du frågor om uppdraget eller medborgarkontor? Kontakta intressepolitisk sekreterare Elsa Brunemalm på elsa@stockholmsdf.se.

Välkommen Anette!