Du är välkommen till SDF:s föreningsmöte!
Vi öppnar redan kl 12:00 och bjuder på kaffe- och kakmingel.
Föreningsmötet börjar klockan 13:00.
Efter föreningsmötet kommer vi att ha Tema SDR där vi bl.a. diskuterar SDR:s nya logotypförslag, styrelsekandidater och motioner i ungefär 2 timmar.
Under föreningsmötet och Tema SDR är Café och Bar Albert öppen!
Efteråt är det mini pubafton och vi stänger kl 23:00 !
Du som deltar hela dagen (kl 13.00 – 17.00) erbjuds en kostnadsfri somrig mattallrik och ett glas dricka vid 15
tiden. Dock måste du i föranmälan meddela att du önskar mattallrik. Den går inte att köpas på plats!
Anmälan till mattallrik görs till mona@stockholmsdf.se senast den 26 augusti. OBS! Först till kvarn – max 65 matgäster.
Tänker du bara komma till föreningsmötet är du varmt välkommen också! Du får gärna stanna kvar på Tema SDR och därefter mini pubafton till 23:00.
Dövas Hus är öppet för alla klockan 12:00 – 23:00 lördagen den 3:e september!

SDR ska byta logotyp! Vad tycker ni?
I SDR:s organisationsöversyn Nya vindar bildades en arbetsgrupp vars uppdrag är att se över förbundets kommunikationsplattform. En uppgift som kommunikationsgruppen
har haft är att ta fram förslag på en ny logotyp till förbundet. Logotypen ska också kunna användas av SDR:s organisationer på lokal och regional nivå, det vill säga till alla föreningar och länsförbund.
På förbundsmötet den 3 till 5 juni 2016 i Växjö presenterades fyra olika förslag på logotyper.
Det är dessa förslag som nu skickas ut på remiss till föreningar och länsförbund.
SDF behöver därför ha en dialog med sina medlemmar om dessa.
Den nya logotypen och förbundets grafiska utseende lanseras i samband med kongressen 2017.
Man har fått in förslagen från kandidater som lämnat in arbetsprov och sen därefter blivit utvalda och fått designa förslag till logotypen.

forslag1

FÖRSLAG 1: HANDEN
Den turkosa handen representerar teckenspråket samt vår gemenskap, kultur, kompetens och identitet
Denna hand representerar flera värdeord och värdegrunder: först teckenspråket som kärnan, därefter det ”turkosa” begreppet som innebär att stödja varandra och tillvarata varandras kompetens (dövkompetens) och i slutändan främja vår gemenskap, vår delaktighet, vår kultur och vår identitet.

forslag2

FÖRSLAG 2: ETT TURKOST SVERIGE
Förslaget visar en abstrakt tolkning av ett turkost Sverige
Formen är inspirerad från vågorna i förbundets nuvarande logotyp och har sammanfogats till en abstrakt form. Logotypen ser ut som en vågrät våg, men utformningen ser också ut som ett S och Sverige. Färgen har ett starkt inslag av turkos och en toning där det är ljusare upptill och mörkare nertill.

forslag3

FÖRSLAG 3: KOLIBRIN
Kolibrin är en mycket unik fågel, liten men stark –precis som vårt dövsamhälle
Bokstäverna SDR formas till en kolibri; med S längst upp, D i mitten och längst ner R. Fåglar symboliserar ofta frihet – vi döva strävar efter frihet att få vara oss själva, frihet att utöva vår kultur och frihet att använda vårt språk: teckenspråket.

 

forslag4
FÖRSLAG 4: TRÅDEN
Enkelt och abstrakt men tydligt
Den runda formen för tankarna till en organisation som samlar, håller samman och representerar en helhet – precis som föreningarna och riksförbundet.
Det kan också uppfattas vara ett lager för SDR nationellt och det andra lagret för föreningarna runt om i landet. De två runda formerna symboliserar också mångfald och gemenskap när olika grupper möts och överlappar varandra. Texten SDR överlappar båda skikten eftersom vi tillsammans är vår rörelse. Stilen på texten kan liknas med en tråd – vår gemensamma tråd är
teckenspråk i hela vår verksamhet och i vårt arbete.

VILKEN ÄR BÄST?
Är vi nöjda med någon logotyp eller vill vi justera dem ytterligare så att de blir bättre? Det finns möjlighet att komma med förslag på förändrinar.
Vi behöver diskutera förslagen och därför är du välkommen den 3:e september i Dövas Hus och diskutera detta med bl.a. förslag till SDR:s styrelse nästa mandatperiod

SDR:s valberedning söker nytt folk till mandatperioden 2017 – 2021
Har du namnförslag är du välkommen att skicka förslagen till föreningen som sen sammanställer och skickar till SDR:s valberedning. Du kan komma till SDF:s föreningsmöte 3 september där vi har SDR temadag och komma med förslagen eller skicka in det till kansliet.
Det är önskvärt att namnet ni föreslår själv har tackat ja så vi inte behöver jaga folk.