Stockholms Dövas Förening anser att alla människor har rätt att kunna känna sig trygga och välkomna i vår verksamhet.
På senaste tiden har detta blivit högaktuellt genom #metoo-rörelsen och
Stockholms Dövas Förening har gått igenom vad som gäller för oss inom föreningen och vad vi avser att utveckla inom föreningen. Vi har en bemötandepolicy som vi följer och vi ska utveckla arbetssätt och skapa kunskap hur vi skall bemöta detta.
 
Vi har fått kännedom om olika slags beteenden som ska ha förekommit inom vår förening och som vi alla under de senaste veckorna förstått förekommer på alla platser och nivåer i samhället.
Vår organisation har inte alltid klarat av att stå upp för utsatta personer.
Till alla som drabbats vill vi be om ursäkt.
Vi tar bestämt avstånd från alla former av trakasserier och kränkningar, oavsett i vilket sammanhang de utförts.
SDF kommer att arbeta fram en handlingsplan för likabehandling mot trakasserier och kränkningar tillsammans med Sveriges Dövas Riksförbund.
SDF kommer att arbeta igenom hela föreningen med denna viktiga fråga och även att samarbeta med närstående föreningar för att gemensamt sätta stopp för detta.
Att ta upp problem inom den egna minoritetsgruppen är mycket, mycket svårt. Det krävs ett oerhört stort mod. När någon vågar säga ifrån eller om vi ser eller får kännedom om att något händer är det vårt gemensamma ansvar att ta upplevelserna på allvar och ha en väl utvecklad beredskap för att agera. Våra företrädare ska både i ord och handling vara bra förebilder.
Vi ber er att kontakta oss, vårt kansli eller styrelse ifall ni upplevt, sett något som inte hör hemma hos föreningen så att vi kan följa upp detta.
 
För frågor om detta arbete, kontakta kanslichef Henrik Sundqvist alt ordförande Joakim Hagelin Adeby