Äldre i fokus

Digitalt seminarium torsdag 30 september, kl 13.00-15.00.

I dag finns varken äldrevägledare eller vårdboende för teckenspråkiga döva äldre och äldre med dövblindhet i Stockholmsregionen. Äldre döva och äldre med dövblindhet splittras på olika boenden där det inte finns teckenspråkiga personal och där inga andra boenden kan teckenspråk heller. Målgruppen tvingas att leva under omänskliga villkor utan rätt till sitt eget språk. Problematiken har funnits länge och går inte längre att blunda för. Vart ska äldre döva och äldre med dövblindhet ta vägen i Stockholm?
 
Digitalt seminarium kring rätten till äldrevägledare och rätt till ett värdigt åldrande på teckenspråk. Deltagande på seminariet är endast för inbjudna. Seminariet kan ses live på SDF:s Facebooksida. Mer information finns på Facebookevenemanget (klicka här).
 
Seminariet består av både paneldiskussion och mindre gästföreläsning. Seminariet arrangeras i samband med den Internationella Äldredagen 1 oktober och är ett samarbete med Stockholms Dövas Pensionärsförening och FDSB Stockholm & Gotland. Frågor? Kontakta seminarieansvariga Laith Fathulla på laith@stockholmsdf.se.