Årsmötet 2021 genomfördes digitalt på Zoom i 4,5 timmar med över 105 engagerade medlemmar på distans. Det var nu andra gången som föreningens årsmöte genomfördes digitalt på grund av pandemin. Årsmötet började med att ordföranden Joakim Hagelin Adeby öppnade årsmötet och som brukligt inleddes det med tyst minut för de medlemmar som avlidit under verksamhetsåret 2020. Därefter presenterade Joakim vem som fick utmärkelsen årets medlem 2020: Erika Lindberg. Årsmötet leddes därefter av Isabella Hagnell Westermark och sekreteraren var Katarina ”Kattis” Linné.

Årsmötet gick igenom föreningen och byggnadsförenings årsredovisningar och godkände dessa. Årsmötet godkände också styrelsens proposition gällande stadgeändringar på två platser: antal styrelseledamöter är nu i grunden 7 personer, och det gäller från år 2022. Den andra ändringen är att valberedningen måste vara medlemmar hos SDF.

Årsmötet behandlade sex olika motioner som inkommit från medlemmarna. Det blev enligt styrelsens förslag på avslag i två av dessa motioner: Färre styrelseledamöter och Stödmedlemskap. Styrelsen har istället lämnat in en proposition om just antal styrelseledamöter som beviljades innan behandling av motioner. Motionen om stödmedlemskap avslogs då föreningen redan nu erbjuder verksamhetsprenumeration. Årsmötet beslutade bifall i de två motionerna Vägledning och stöttning i dövfamiljefrågor och Leksaksbibliotek.

Efter diskussioner kom årsmötet fram till att anse motionen Samlokalisering med andra lokala aktörer besvarad då styrelsen redan arbetar med frågan. Gällande motionen Avveckla Teckentydaren så avslog årsmötet yrkandet om att nedlägga medlemstidningen år 2022. De två andra yrkanden, om att utveckla en tydlig kommunikationsplan och se över föreningens arkivarbete, ansåg årsmötet vara besvarade.

Årsmötet röstade fram styrelse och revisorer enligt valberedningens förslag. När det gäller valberedningen så sitter Gull-Britt Lindahl, Alf Karlsson och Jamila Ouahid ännu ett år till. Årsmötet avslutades med avtackning till mötesfunktionärerna för deras fantastiska insatser!

All kontaktuppgifter och hur styrelsen konstituerat sig kan ses här.